Ако метрото стига до Владая, ще продължи ли и до Мърчаево?

Все пак МЕТРОТО е влак, движещ се под земята (през повечето време) и трябва да обслужва жителите на града. Обаче много от Перничани работят в София, а и Мърчаево е част от Столицата, макар и да е с лице към Перник. Във фейсбука се "прокрадват" нотки за МЕТРОТО до Владая ... а ако е така ей го къде е Драгичево и Мърчаево. Ето и публикациите:

"Имаше предложение (МЕТРОТО) да стига и до ЖП гара Владая"!

Съвсем наскоро попаднах на една група ДА СПАСИМ БОРОВАТА ГОРА В КНЯЖЕВО !! и хоп там и Метрото се наместило и жп Владая се споменава. Ето и коментарите и онова, за което "иде реч":

* Lubo Sekulov: Като стана въпрос за транспорта. Ето каквоо ги чака княжевци, владайци, мърчаевци и всички ползващи трамвай 5. Леко екологично метро. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3203972 Ако това стане факт повече от половината спирки на съ...ществуващото трасе на трамвай 5 ще отпаднат, шумът ще се повиши (като при Мусагеница), ще бъде стеснено платното на бул. Цар Борис ІІІ ! Но за сметка на това ще се пуснат автобусни екологични линии, успоредно на съществуващото в момента трасе на трамвая, които ще компенсират загубените спирки.
August 19 at 11:02am
* Vladimir Petrov: Все още се надявам, при тези предварителни проучвания да бъде преразгледан вариантът "класическо подземно метро". При него биха отпаднали не половината, а 2/3 от спирките. Автобус и сега има - 107+260. Ако има метро, автобусът ще служи като довозващ транспорт основно за трудноподвижни хора и ще бъде на голям интервал. Освен това ще бъде нередовен, тъй като колите мъчно ще се придвижват в задръстванията.
August 20 at 10:04pm
* Lubo Sekulov: Незвестните са страшно много към днешна дата относно Трети метродиаметър. Всеки проектант дърпа към неговия проект, но се надявам да се направи точна преценка на това откъде и как да минава трасето, защото усвояването на пари от Еврофондове...те някои институции/ с конкретни личности зад тях/ го превръщат в спорт!
Имаше предложение Метрото да завива на Горнобански път и от там през НБУ да прави връзка с Пернишкия влак. Като на Горнобански път да има паркинги на много нива за идващите от Югозападна България.
Имаше предложение да завива на Овча купел и да има спирка до стадион Славия и пак паркинги със същата цел.
Имаше предложение да стига до центъра на Княжево, като спирката да е на мястото на плод и зеленчука до улица Звездица. Без да се споменава за паркинги и без да е ясно дали е надземно/леко/ или подземно метро!
Имаше предложение да стига и до Ж.П. гара Владая...
От последното владайци са разделени на две, като не се знае кои са повече.
Все пак най-важното трябва да е, че това трябва да се прави ЗА ХОРАТА, а не за да се усвоят средства! До момента няма изнесени данни относно това дали проекта за трети метродиаметър за метро по Цар Борис ще бъде , за метро на мястото на трамвай номер пет или не!
August 20 at 10:24pm

Категории: