Блог на kopcheto

Ако метрото стига до Владая, ще продължи ли и до Мърчаево?

Все пак МЕТРОТО е влак, движещ се под земята (през повечето време) и трябва да обслужва жителите на града. Обаче много от Перничани работят в София, а и Мърчаево е част от Столицата, макар и да е с лице към Перник. Във фейсбука се "прокрадват" нотки за МЕТРОТО до Владая ... а ако е така ей го къде е Драгичево и Мърчаево. Ето и публикациите:

"Балкан офроуд маратон" минава през Мърчаево

"Балкан офроуд маратон" ще мине през Перник, съобщи старши експертът по спорт в Общината Ивайло Денов. Международното автомобилно състезание за високопроходими автомобили и мотоциклети ще премине през територията на България от 18 до 23 септември.

Изпълнение на Елена Радева от Мърчаево

Изпълнение на Елена Радева от Мърчаево на Витошки напеви 2010 в село Кладница! 

Ремонт на мост в Мърчаево "реже" обходен, но без задръствания път

Ремонтират мост в Мърчаево. Иззиданите основи от камък си остават, а железобетонна конструкция се строи отгоре му.

Драснаха ли клечката на конкурента от Мърчаево?

Да продаваш дърва посред лето на кръстопът на 3 села (едното е софийски квартал) явно е "боднало очите на конкуренцията" и май са драснали клечката на хитроумния конкурент? А дали е така. В сайта zapernik.com се появи публикация, която щеше да мине просто така ако коментар не подсказа точното място ина събитието. Всичко става на "бермудския триъгълник" или кръстовището с многото катастрофи.

Община Перник не иска застрояване по южните склонове на Витоша

Това каза кметът на общината във връзка със срещата в Божурище между ръководствата на всички общини от Софийска и Пернишка област.

На пресконференция кметът Росица Янакиева каза, че във връзка с готвеното изменение на общия устройствен план на национален парк "Витоша", пернишката управа смята, че е важно да бъде разширена урбанизираната територии на селата, разположени в южните поли на Витоша, както и да бъде предпазена планината от грубо посегателство върху природните дадености, предаде радио „Фокус"-Пирин.

Минават през мърчаево заради катастрофи

Катастрофи блокираха вчера пътя за София и предизвикаха поредното голямо задръстване от автомобили. Заради падналия сняг и лошото шосе стотици перничани отново закъсняха за работа, съобщиха изнервени шофьори.

Кметство село Мърчаево

Ул. “Черешова градина” № 1, ПК 1696
Гергин Георгиевкмет
Приемно време за граждани:
вторник от 9:30 ч. до 12:30 ч. и
четвъртък от 14:00ч. до 16:00 ч.
стационарен тел: 999 42 91

Во веки веков частица от чудодейните мощи на небесния покровител на града св. Иван Рилски вече ще се пази и в нашия храм

Изследователи и тълкуватели на житията на Иван Рилски твърдят, че има данни за неговото подвизаване в пещера в местността "Кървавото", близо до пернишкия манастир "Св. Пантелеймон", около манастира "Св. Никола" до село Кладница, в местността "Живата вода" край с. Боснек, в пещера в земенския край. През 1469г.

Subscribe to RSS - Блог на kopcheto