ДА ПОЧИСТИМ ВИТОША - СЪБОТА 10:30 ч.

В големите градове има паркове, а ние тук сме вътре в парк

Мравка пренася тенекеЗа четвърти пореден път WWF организира почистване в 11-те природни парка на България. Инициативата е известна като "Национален ден на природните паркове" и тази година ще бъде на 14-ти май, тази събота. За да събуди съвестта на гражданите и туристите кампанията се провежда под мотото "Те не могат. Ти можеш." - дивите животни не могат да почистят вместо хората. Целта е не само почистването на туристически маршрути (пътеки, поляни, речни корита), но и обновяването на местата за отдих, маркировката, и табелите.

Трите места, на които официално ще бъде даден старт на почистването във Витоша в 10 и 30 часа в събота ще са

Местността Дендрариума, с. Бистрица и Драгалевския манастир. За съжаление Югозападните склонове, не са предвидени в официалната организация, но това не ни пречи да участваме.

По инициатива на общностите в Кладница и Рударци и с продкрепата на Природен парк "Витоша" се открива трето място за начало - площада на село Кладница. Ще бъдат почистени пикник зоните и алеите към най-оживените места в Югозападна Витоша - посока към хижа Селимица, района около нея е екопътеките над Рударци и по поречието на река Матница.

Елате в събота в 10.30 часа на площада в Кладница и да почистим най-оживените туристически пътеки и пикник зони. Приемете това наистина като покана. И не забравяйте това ще е приятна екскурзия, по време на която и ще поработим. От всеки му според възможностите.

Ще получите ръкавици, чували за събиране на смет и подарък значка за участие в инициативате.

Вижте още:

Подробности за събитието

Подготовка

Защо сме длъжни да почистим?

Топ 20 + туристически места и маршрути за почистване

Туристическа карта

Видео клиповете на мероприятието

Дата: 
14.05.2011 - 10:30 to 15:30